Ugrás a tartalomra

Támogatás a sajátos nevelési igényű diákoknak

2024. február 20. kedd
Kerületi vállalkozások segítették a BKSZC Újbudai Szakiskolát9
Támogatás a sajátos  nevelési igényű diákoknak

A BKSZC Újbudai Szakiskola sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók nevelését, oktatását és szakképzését végzi. Az iskola vezetősége tavaly segítséget kért iskolai eszközök beszerzésére. Több budapesti cég, vállalkozás is felajánlotta a segítségét, köztük a XXII. kerületi önkormányzat stratégiai partnereivel. Bodó Beáta intézményvezető a huszonketto.hu oldalon osztotta meg gondolatait az akciójuk történetéről.

– Kissé véletlenszerű ennek az akciónak a sikere, pontosabban az életnek köszönhető, hogy ez ennyire sikeresen alakult – mondta el az igazgató. – A mi iskolánkban focizik a City Taxi öreglegény csapata. Konkrétan már 17 éve, hogy mi adunk nekik otthont, edzési lehetőséget. A tanév elején a csapatból bejött néhány úr hozzánk azzal a céllal, hogy felajánlják a segítségüket, ha bármire szükségünk lenne. Épp aznap tört össze jó pár szék a nagyobb tanulóink alatt. Mondtam, hogy ha székek utánpótlásában tudnának segíteni, azt nagyon szívesen vesszük – mesélte Bodó Beáta, aki korábban is írt már levelet, hogy mire lenne az iskolának szüksége, a taxisok pedig ezt megosztották a partnereikkel. Nem pénzt kértek, hanem a tanított szakmákhoz kapcsolódó nyersanyagokat, eszközöket, gépeket, higiéniai termékeket, tartós élelmiszereket, akár „örökbe fogadott” projekteket, amellyel javíthatják a speciális tantervű tanulóink oktatásának színvonalát, igényesebbé, modernebbé tehetik a környezetüket. A taxisok segítsége által végül addig ismeretlen vállalkozásokhoz is eljutott a kérésük.

Rengeteg felajánlás érkezett. Székeket, szekrényeket, bútorokat kaptak magánszemélyektől, irodáktól is. Sőt, még edényeket is a tankonyhára. És nemcsak Újbudáról, de a XXII. kerületből is érkeztek felajánlások. Budafok-Tétényből az Ivanics Család és Cégcsoporttól például 16 vadonatúj, kényelmes széket kaptak. A kerületből a Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. is felajánlotta a segítségét. Az általuk ajánlott élesztőn kívül üzemlátogatásra is van lehetőségük a tanulóknak az élesztőgyárba, ahol sok hasznos tapasztalatot szerezhetnek a diákok. – Ez a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc rendkívül pozitív hozzáállásának is köszönhető, aki a kerületi vállalkozóknak továbbította a kérelmünket, amit nagyon köszönünk – emelte ki az intézményvezető.

(VH – huszonketto.hu)